İzmir-Aydın otobanında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kazayı yapan yazar Emrah Serbes ile ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nın raporu ortaya çıktı.

Raporda Emrah Serbes'ten alınan DNA örneğinin aracında bulunan bira kutusu, su şişesi ve hava yastığından alınan örneklerle uyumlu olduğu belirtildi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın aktardığı bilgilere göre, kaza sonrası otomobil ile hava yastığı ve araçta bulunduğu belirtilen bazı şişelerden alınan DNA örnekleriyle ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan inceleme tamamlandı.

Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından yapılan incelemede 34 NT 5005 plakalı aracın sol koltuk altından alındığı teneke bira kutusunun ağız kısmından alındığı belirtilen 2 adet sürüntü örneğinin Emrah Serbes'in DNA profiliyle uyumlu olduğu tespit edildi.

ŞOFÖR TARAFINDAKİ HAVA YASTIĞINDAN SERBES'İN KANI ÇIKTI

Aracın direksiyon, sol yan, ön camdan arka cama kadar uzanan ve sağ ön göğüs torpido üzerindeki hava yastığından alınan kan örneklerinin de Serbes'e ait olduğu belirlendi. Ayrıca sol ön kapı camının içe bakan kısmından alınan kan lekesinin de Serbes'e ait olduğu belirtildi. Direksiyon, sağ yan, sağ ön koltuk, sol yan ve ön camdan arka cama kadar uzanan hava yastığından alınan bazı kan örneklerinin ise Kenan Doğru'ya ait olduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, 22 Eylül'de İzmir-Aydın otoyolu Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik idaresindeki araca arkadan çarptı. Kazada Ayhan Özçelik ve 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise 12 gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. 

Kaza sonrası Serbes'in yanında bulunan arkadaşı Kenan Doğru sürücünün kendisi olduğunu söyleyip tutuklandı. Ancak Özçelik ailesinin yakınları araçta Emrah Serbes'in olduğunu belirleyip sosyal medyada gündeme getirdi ve aracın açılan hava yastığındaki kan örnekleri de DNA incelemesine gönderildi. Bu gelişmelerin ardından Emrah Serbes Twitter'da paylaştığı mektupla kazayı kendisinin yaptığını itiraf etti ve tutuklandı.