İzmir – Aydın yolundaki kazada, Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik  ve kızı Zeynep Özçelik’in, ölümüne neden olan ‘Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes’in, ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Emrah Serbes, ifade verirken ağladı. Ailenin geride kalan tek ferdi Ahmet Mert Özçelik’in avukatı Burcu Ece Güler duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Savcılık aşamasında yapılan sorgulamada hem sürücünün alkollü olduğu hem de sürücünün değiştirilmiş olduğu ortaya çıktı. Mahkeme heyeti de duruşma öncesi yaptığı bilirkişi incelemesiyle Emrah Serbes’in sekizde sekiz kusurlu olduğunun raporunu dosyaya eklettirdi. Bizim için önemli olan sürücünün alkollü olduğunu ispatlamaktı, kuvvetli deliler dosyaya girdi” dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, hazırlanan bilirkişi raporunda da Emrah Serbes’in asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi. Raporda Serbes’in alkollü araç kullandığı, aşırı hızlı olduğu için şerit ihlali yaptığı ve takip mesafesine dikkat etmediği yer aldı. Öte yandan kazada yaşamını yitiren Ayhan Özçelik’in ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı hazırlanan raporla soruşturmaya eklendi.

Yazar olduğunu söyleyen ve ifade vermeye başladıktan kısa süre sonra ağlayan Emrah Serbes, “Olayın olduğu zaman bir proje üzerinde çalışıyordum. Bir haftalık tatile gitmeye karar verdim. Bunun için şoför arıyordum. Kenan (Doğru) da benim arkadaşım. Şoförlük işi aradığını öğrendim. Şoförlüğü kabul etti, hatta o gün maaşını da verdim. İzmir’e kadar arabayı Kenan kullandı. Otoban gişelere kadar arabayı Kenan kullandı. Gişeleri gördüğüm sırada aracı ben aldım. 30-40 kilometre kullanacaktım. Sonrasındaki oto yoldaki benzin istasyonunda dinlenecektik. Kenan da orada dinlenme fırsatı bulacaktı” dedi.

‘DİREKSİYONA GEÇİNCE YAĞMUR YAĞDI’

Aracın direksiyonuna geçtikten sonra yağmur yağmaya başladığını anlatan Serbes, “Direksiyona geçince hava yağışlı olduğu için orta şeritten gitmeye başladım. Yokuştan çıktığım sırada araç birden önüme çıktı. Yavaşlamaya çalıştım, kurtarmaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Yol da kaygan olduğu için önümdeki arabaya çarptım. Çarpmanın etkisiyle takla attık, hava yastıkları açıldı. Biz sunroof’tan dışarıya çıktık. Diğer aracın yanına gittiğimde durumu daha kötüydü. Direksiyondaki sürücü ölmüştü, yanındaki kadın ağır yaralıydı. Az ilerde de kız yaralı yatıyordu. Bunun üzerine Kenan’ın yanına gittim ve kazayı yüklenemeyeceğimi söyledim. Kenan ile çok uzun süre konuşmadık. Jandarma geldi, Kenan suçu üstlendi. 112 ekipleri geldi, ben de onlara bizim sağlık durumumuzun iyi olduğunu, diğer yaralılarla ilgilenmelerini söyledim. Sonra jandarma karakoluna gittik, ifade verdik. Savcılığa gittik. Savcı Kenan’ın ifadesini aldıktan sonra tutukladı. Ben de bu sırada adliyede bekliyordum. Yaptığım hataydı, bari adliyede bekleyeyim dedim. Yakınlarım geldi” diye konuştu.

‘DOKTORUMA SÖYLEDİM, ALKOL ALDIM’

Yakınlarıyla cezaevine gittikten sonra İstanbul’a dönmek üzere yola çıktığını, bu sırada doktorunu aradığını ve gelirken alkol alacağını söylediğini de ifadesinde anlatan Emrah Serbes, “Doktoruma yolda psikolojimin iyi olmadığını söyledim. Alkol almak istediğimi söyledim. Onun izniyle de içtim. Sabah kliniğe gittim. Doktoruma kazayı anlattım. Sonra avukatımı arayıp olayı anlattım. Böyle olamayacağını, teslim olmak zorunda olduğumu söyledim, ömür boyu bu yükle yaşayamazdım. Doktoruma söyledim, teslim olacağımı ona da anlattım. 1 – 2 gün ilaç almadım. Durumuma baktım. Kendimi iyi hissettikten sonra da gelip teslim oldum” dedi.

Bu sırada mahkeme başkanının otomobilde bulunan viski ile bira şişelerini sorması üzerine Emrah Serbes, “Viski şişesinin yarım değil tam olması lazımdı. Bodrum’da içmek üzere yanımıza almıştık. Ben yolda sadece soğuk kahve içtim. Ben arabada İstanbul’da bulunduğum sırada alkol alırım. Yanımda şoförüm olur ve onlar beni götürür. Kazadan bir ya da iki gün önce sahilde bira içmiştim. Araçta bulunan şişeler o zamandan kalmadır” dedi.

Kazada ailesinden üç kişiyi kaybeden Ahmet Mert Özçelik ise Emrah Serbes’in ifadesini ağlayarak dinledi.