İzmir-Aydın otoyolunda, otomobillerine arkadan çarptığı Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik’in ölümü nedeniyle yargılanan ‘Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan yargılandığı İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Serbes hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

SERBES ÖZÜR DİLEDİ

Mahkeme Başkanı Emrah Serbes’e son sözlerini sordu. Serbes, önce Özçelik ailesinin hayatta kalan oğulları Ahmet Özçelik’ten özür diledi.

“Benim yüzümden bütün aileni kaybettin. Bu bir kazaydı. Elimden gelmeyen nedenlerle oldu. Keşke ben ölseydim. Bunu her gün söylüyorum. Çok üzgünüm” diyen Serbes ifadesine şöyle devam etti:

“Yol karanlıktı, hava yağmurlu ve yol ağaçlıktı. Alkollü değildim. Tepe üstündeydim. Bir anda gördüm. Kurtarmaya çalıştım ama kurtaramadım. İddiaların aksine alkollü değildim. Bilincim yerindeydi. Yol yağışlı olmasaydı, karanlık olmasaydı bu kazayı yapmazdım. Düşünecek 1 saniyem olsaydı bu kazayı yapmazdım. Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Adaletinize güveniyorum. Sizden de kararınızı verirken bir saniye daha düşünmenizi rica ediyorum.”