Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, önceki gün bir polisin ölümüne neden olduğu iddiasıyla Bağlar Polis Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alınan ve karakolda çıplak bir şekilde yüzüstü yatırılmış  fotoğrafı ortaya çıkan M.E.C.’ye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, M.E.C.’nin kendi isteğiyle teslim olduğu ve dilinin altında sakladığı bir jiletle polise saldırdığı iddia edildi.

Açıklamada, fotoğraflanan işkence ise, "ince arama" olarak nitelendirdi. İşkencenin "orantılı güç" olarak savunulduğu açıklamada, “olaya ilişkin idari inceleme” başlatıldığı belirtildi. 

'ORANTILI GÜÇ'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haberlerinde, 30 Mayıs 2020 günü şehit olan meslektaşımız Polis Memuru Atakan Arslan'ı şehit eden M.E.C. isimli şahsın yakalanması sonrasına ait olduğu bildirilerek çeşitli görüntülerin paylaşıldığının görülmesi üzerine konu hakkında açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Olayın faili M.E.C. isimli şahıs yakalandıktan sonra ilgili adli birime intikal ettirmek üzere elleri önden kelepçelenmek suretiyle ekip otosuna bindirilmiş, şüpheli şahsın araç hareket halinde iken ağzından çıkardığı jilet ile görevli personelimize saldırması ve tehdit etmesi üzerine görevlilerimizce artan oranda maddi kuvvet uygulanmak suretiyle bahse konu jilet muhafaza altına alınmıştır.

İlgili adli birime intikal ettirilen M.E.C. isimli şüpheli şahsın, ekip otosunda ağzından jilet çıkarmasıyla oluşan makul şüphe nedeniyle, kendisinin ve görevlilerimizin güvenliği sağlamak adına ince arama yapılacağı esnada direnmesi üzerine orantılı güç kullanılarak kıyafetleri çıkartılmış ve iç çamaşırının bel bölümünki lastik kısmında bir adet jilet daha bulunmuştur.

Gerçekleştirilen tüm işlemler ve adli inceleme gerçekleştirmek üzere muhafaza altına alınan kesici aletler yakalama arama tutanağında yer almaktadır. Bazı sosyal medyada hesaplarında paylaşılan görüntü üst arama işlemi esnasında çekilmiş olup konu ile ilgili idari tahkikat, tespit edildikten hemen sonra başlatılmıştır.”

MHP'Lİ VEKİLİN DANIŞMANI PAYLAŞTI

M.E.C.’e ait fotoğraflar, MHP'li bir vekilin danışmanı Emre Soylu’ya ait Twitter hesabından, "Hain, emniyetin şefkatli kollarında” notuyla paylaşıldı.

Fotoğrafların birinde, M.E.C'nin polis aracında iki polis arasında oturduğu, diğerinde ise M.E.C.'nin bir odada ters kelepçeli, sağ kolunun bilek kısmından derisi soyulmuş, yüzükoyun yere yatırılmış ve üzerindeki kıyafetlerinin olmadığı görülüyor.

Polise ait jopun göründüğü bir fotoğrafta, ayrıca odada sadece ayakları görünen 3 kişinin bulunduğu ve bunlardan birisinin ayaklarıyla M.E.C.’nin sırtına bastığı görülüyor. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı