İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyetlere girişlerinin yasaklandığını bildirdi.

Bakan çocukları ve bürokratlar sıçrayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından depremin yaşandığı İstabul Emniyeti'nde şok eden bir karar daha. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyetlere girişlerinin yasaklandığını yaptığı yazılı açılma ile duyurdu. Bu günden itibaren bu uygulamanın başlatıldığının belirtildiği açıklamada, herhangi bir gelişme veya basın açıklaması olduğu takdirde basın mensupları davet edileceği ifade edildi. Vatan ve Gayrettepe emniyet binalarında bulunan basın odasının anahtar ve giriş kartlarının ise kendilerine teslim edilmeleri istendi.

Açıklamada şöyle denildi; "Genel Müdürümüzün talimatıyla, Türkiye genelinde yapılan uygulama çerçevesinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensupları Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklardır. Herhangi bir gelişme veya basın açıklaması olduğu takdirde basın mensupları davet edilecektir. Vatan ve Gayrettepe hizmet binalarında bulunan basın odasını kullanan basın mensuplarının anahtar ve giriş kartlarını teslim etmeleri rica olunur."