MİT yetkililerinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasının ardından İstanbul Emniyeti'nde iki şube müdürü görevden alındı.

 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması gündeme bomba gibi düşmüştü.

 

Bu gelişmenin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde de deprem yaşandı. Gelişmelerin birbirleriyle bağlantısı konusunda henüz bir bilgi yok.

 

KCK soruşturmasını yürüten İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün görevlerinden alındı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevlerinden alındı.

 

Atayün ve Demirhan'ın Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın teklifi ve İstanbul Valiliği onayıyla görevlerinden alındığı, Atayün'den boşalan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Demirhan'dan boşalan İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine de aynı şubede müdür yardımcısı olan Serdar Güldalı getirildi.

 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevine de aynı şubede müdür yardımcısı olan Yakup Saygılı atandı.

 

İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın ismi tutuklu eski emniyet Hanifi Avcı'nın yaptığı suç duyurusu ile gündeme gelmişti. Avcı, tutuklanmadan önce İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın üst düzey bürokratlara yönelik dinlemeleri yapan isim olduğunu öne sürmüştü.

 

Ömer Köse daha önce Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı.

 

KCK soruşturmasında son 24 saate yaşanan diğer önemli gelişme ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ifade vermek üzere savcılığa çağrılması olmuştu.