PKK propagandası suçlamasıyla cezaevinde kalan müvekkillerine emniyetin hazırladığı ve içerisinde PKK’nin anlatıldığı fezlekeyi götürmek isteyen avukat Ceren Şimşek hakkında, savcılık soruşturma başlattı. 

Gökçer Tahincioğlu’nun Milliyet'te yer alan haberine göre, avukat Şimşek, Sincan Cezaevi’nde kalan, PKK-KCK propagandası suçuyla tutuklu müvekkilleriyle görüşmek için geçen ağustos ayında cezaevine gitti.

Şimşek, beraberinde müvekkillerine savunmaları için emniyet tarafından haklarında hazırlanan ve suçlamaları içeren fezlekeyi de götürdü. Fezlekede, atılı suçların yanı sıra rutin biçimde bu örgütlerin kuruluş amaçları, stratejileri ve eylemleri de anlatıldı.

Cezaevi yetkilileri, şüphe üzerine Şimşek’in evrakını incelemek istedi. Yetkililer, fezlekenin içeriğine ilişkin bir de tutanak tuttu: 

“16.08.2016 tarihinde müvekkili ile görüş yapmak üzere cezaevinde hazır olan avukat Ceren Şimşek müvekkiline birtakım evraklar vermiştir. Evraklar incelendiğinde bir kısmının örgüt propagandası içerdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu evraklara el koyularak savcılığa gönderilmek üzere iş bu tutanak tutulmuştur.”

Savcılık da tutanak üzerine Şimşek hakkında soruşturma başlatarak ifadesinin alınmasını kararlaştırdı.

Soruşturma sürüyor.