İstanbul'da düzenlenen 'terör' operasyonda gözaltına alınanlara destek için emniyet müdürlüğü önünde eylem yapıldı.

Eyleme, operasyon kapsamında gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Ali Aracı da katıldı.

Aracı, "Parmak izi alma adı altında hepimiz yerlerde sürüklenerek işkenceden geçirildik" dedi.

Eylemciler, açıklamaların ardından hep birlikte “Çav Bella" şarkısını söyledi.

İstanbul'da düzenlenen ve aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 46 kişinin gözaltını alındığı DHKP-C operasyonu protesto edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin önündeki eyleme operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılan Grup Yorum üyesi Ali Aracı, Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Sağ'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi katıldı. Grup üyeleri, “Gözaltındakiler serbest bırakılsın", “Grup Yorum susturulamaz" sloganları attı. 

Ali Aracı, yaptığı açıklamada “Grup Yorum dinleyenlerin sesi boğulmak isteniyor" dedi. Aracı, “Daha önce de baskınlar gördük. Pazartesi gecesi 3 civarında kapılarımız kırılarak gözaltına alındık. Yerlerde sürülerek gözaltına alındık. Grup Yorum'dan 3 kişi gözaltına alındık. Grup Yorum’un bir kısmı konser hazırlığındayken, Ankara'da ODTÜ'de konser yapacakken, biz de Grup Yorum’dan gözaltına alınan arkadaşlarla birlikte buradayız. Sanatçı dostlarımızla birlikte halen gözaltında bulunan, içerde psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kalan Yorum sevdalılarının, Yorum'un çalışmalarında yer alan dernek çalışanlarının, dergi çalışanlarının serbest bırakılması için buradayız" diye konuştu. Gözaltında işkence gördüğünü iddia eden Aracı, “ Parmak izi alma adı altında hepimiz yerlerde sürüklenerek işkenceden geçirildik" şeklinde konuştu.

“BU GELENEK YÜZLERCE GRUP YORUM ÇIKARACAK”

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder ise, Grup Yorum'un, şöhretlerin toplayamadığı yüz binleri meydanlara topladığını söyledi. Önder, “Direniş türküleri söyleyen geleneğin adıdır Grup Yorum. Siz Grup Yorum'un hepsini de alsanız bu gelenek yüzlerce Grup Yorum çıkaracak ve aynı çizgiyi sürdürecek bir gelenektir" dedi. 

Avukat Taylan Tanay ise operasyon kapsamında 46 kişinin gözaltına alındığını belirterek, 8 kişinin serbest bırakıldığını 38 kişinin ise yarın adliyeye sevk edileceğini ifade etti. 

Eyleme destek için gelen türkücü Pınar Sağ ise, “Bundan sonra her konserimde Grup Yorum ezgilerine yer vereceğim. Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Her koşulda dinleyicileriyle birlikte yanında olacağız" dedi . Grup eylemin ardından hep birlikte Çav Bella şarkısın söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

SONDAKİKA.COM