Kürt illerindeki Kürt öğretmenlerin tasfiye edilmelerinin ardından Türkiye'nin batısında görev yapan Kürt öğretmenler için fişleme çalışması bugün tamamlandı. MEB çoğu Memur-Sen'li olan okul müdürlerine "yargıçlık" görevi vererek, "kimlerin görevden atılması gerektiğini" sordu. 

Yeniden yürürlüğe sokulan Şark Islahat Planı çerçevesinde 11 bin Kürt ve muhalif eğitim emekçisini görevden uzaklaştıran AKP, tasfiye politikalarını derinleştiriyor. Kürdistan'daki tasfiyeleri Türkiye'nin batısına da taşıyan iktidar, burada da Kürt ve muhalif emekçiler hakkında fişleme çalışması yürüttü. 

BATI'DA KÜRT ÖĞRETMENLER HEDEFTE 

Önümüzdeki günlerde batıdaki Kürt ve muhalif eğitim emekçilerinin de görevlerinden alınması yönünde yapılan çalışmaları, Emniyet Müdürlükleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri ortaklaşa yürütüyor. Yerelde fişlemeyi ise AKP'nin desteğiyle büyüyen Memur-Sen üyeleri tarafından yapılıyor. Atılacak öğretmenler Memur- Sen'e üye okul müdürleri ve öğretmenlere soruluyor. 

EMNİYET, MEB VE MEMUR-SEN ORTAKLAŞA ÇALIŞIYOR 

Ankara Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Karaot imzası ile okul müdürlüklerine gönderilen talimatta, Kürt ve muhalif öğretmenlerin isimleri istendi. Emniyet Müdürlüğünün talebi doğrultusunda gönderilen talimatta, okul müdürlerine yargıçlık görevi de verildi. 

Karaot imzası ile gönderilen talimatta şöyle denildi: "Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün emirleri gereğince; PKK terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyette bulunan ve kesin kanaat olarak kamu görevinden çıkarılması gerektiği düşünülen personel listelerinin, ekteki formata uygun olarak doldurularak 23/09/2016 saat 14.00'e kadar (bugün) [email protected]" adresine mail olarak gönderilmesini önemle rica ederim."  

KAYNAK: DİHA