Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’yu rektör olarak atamasının ardından başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Eylemlerin hemen hepsine şiddetli polis saldırıları yaşandı ve yüzlerce kişi gözaltına alındı. Ayrıca ev baskınlarıyla da gözaltılar yapıldı.

Bu sürecin ardından Emniyet, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan öğrencilerin ailelerini aramaya başladı. Şimdiye dek yüzlerce öğrencinin ailesi, “Oğlunuz/kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” denilerek arandı.

Ancak dün sabah saatlerinde Emniyet, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerin avukatı Ezgi Önalan’ın ailesini aradı.

'BENİM KIZIM AVUKAT'

Ev baskınlarıyla gözaltına alınan öğrencilere yönelik çıplak arama işkencesini duyuran, çeşitli eylemlerden gözaltına alınan öğrencilerin gözaltı takibini gerçekleştiren avukatlardan biri olan Ezgi Önalan, dün sabah ailesinin polis tarafından arandığını öğrendi.

Polis, Önalan’ın ailesine, “Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” dedi. Bunun üzerine ailesi, “Benim kızım avukat, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapıyor” cevabını verdi.

'BÖYLESİNİ İLK DEFA GÖRDÜK'

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan Önalan, durumun artık trajikomik bir hal aldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Dün sabah polis ailemi, ‘Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor’ demek için aramış. Halbuki ben Boğaziçi protestoları kapsamındaki çeşitli eylemlerde ve ev baskınlarında gözaltına alınan müvekkillerimin gözaltı süreçlerini takip ettim. Bugüne dek avukatların müvekkilleriyle ve savunmasını yaptıkları davalarla yargılanamayacağını söylüyorduk ancak böylesini de ilk kez gördük.”

'DURUM O KADAR CİDDİYETSİZ VE KOMİK Kİ'

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü önündeki eylem esnasında gözaltına alındığı için ailesinin arandığını düşünen avukat Önalan, “Polisin önünde bir liste var; durum o kadar ciddiyetsiz ve komik ki aradıkları insanların öğrenci olup olmadığını, ne iş yaptığını bile bilmiyorlar. Sözde ‘Biz sizin çocuğunuzu önemsiyoruz’ mesajı vermeye çalışıyorlar ama ailesini aradıkları kişilerin kim olduğundan haberleri yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazete Yolculuk