Cezaevinde bulunan oğlu Fadıl Şenyaşar ile telefonla konuşan Emine Şenyaşar, yaşananlara tepki göstererek, "Çiçeklerimizi kozasında kuruttular” dedi. 

AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırılarında eşiyle iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın "adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 79’uncu gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde 3 yıldır tek kişilik odada tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar ile bugün yaptığı haftalık telefon görüşmesi nedeniyle nöbet eylemine geç başladı. Şenyaşar ailesi, telefon görüşmesinin ardından adliye önüne gelerek eylemlerini sürdürdü.

‘ÇİÇEKLERİMİZİ KURUTTULAR’

Emine Şenyaşar, oğlu ile yaptığı telefon görüşmesine dair “Oğlum tek kişilik odada tutuluyor. Ne anlatabilir ki. Bana ‘Anne ben senin için ayakta kalıyorum' dedi. Ailemi katlettiler. Çiçeklerimizi kozasında kuruttular. Dilerim onlarında çiçekleri kurur. Oğlum cezaevinde, ailemi katledenler dışarda geziyor. Evimi yıktılar” dedi. 

Ailenin adalet arayışına destekler de sürüyor. Yerine kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Savur Belediye Eşbaşkanları Gülistan Öncü ile Mahsum Denktaş ve HDP Artuklu ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu bir heyet aileyi ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Savur İlçe Eşbaşkanı Selahattin Önder, sonuna kadar ailenin yanında olacaklarının mesajını verdi.  

‘MİLYONLAR ŞENYAŞAR AİLESİYLE

Ziyarette konuşan Gülistan Öncü ise, ailenin maruz kaldığı saldırılara dikkat çekerek şunları söyledi: “Yaşananlar adaletsizliğin temsilidir. Bugün burada az sayıda kişi olabilir. Ama vicdanı yaralanan milyonlarca insan bugün Şenyaşar ailesi ile birlikte. Biz de sonuna kadar aileye adalet mücadelelerinde destek vereceğiz” dedi. 

Kaynak: MA