Ekonomist Emin Çapa, iktidar tarafından son günlerde dillendirilen 'Türkiye ittifakı'nı değerlendirdi.

Çapa, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, partilerin Türkiye ittifakına girme hamlesinin 'kendi kafalarına kurşun sıkmak' olacağını söyledi ve ittifaka girenlerin bugüne kadar işlenmiş tüm hataların ortağı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde seçim tartışmasının geride bırakılarak ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl maddelere odaklanılması çağrısı yapmış, “Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz” dedi.

Erdoğan'ın Türkiye ittifakı söylemi Cumhur İttifakı kurduğu Devlet Bahçeli'yi rahatsız etti.

Emin Çapa sosyal medyadan yaptığı 'Türkiye ittifakı' için şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ittifakı" söylemi, "hepimiz aynı gemideyiz" söylemiyle aynı sahtekarlıkta. Yani "sıkıştık, bize yardım edin, kurtulduktan sonra gene size saldıracağız". Yahu niye sizinle aynı gemiye binelim, aynı ittifaka girelim? Biz ülkenin geleceğiyle ittifaktayız.

AKP sadece ekonomiyi batırmış olsa, bu kadar tepki duymaz, endişelenmezdik. Ama hukuktan demokrasiye, eğitimden tüm kurum ve kuruluşlara kadar TC'ni ayakta tutan ne varsa hepsi dinamitlendi, dinamitleniyor. Bu saatten sonra sizinle ittifak yapan herkes bu suçun ortağıdır.

İktidarın daha düne kadar "zillet ittifakı" diye aşağıladığı partiler adı pek güzel, kendisi zehirli bu "Türkiye ittifakı"na girerse kendi kafalarına kurşun sıkmış olurlar. Bu saatten sonra her kim ki, AKP ile ittifak kurar, bugüne kadar işlenmiş tüm hataların ortağı olur."

Kaynak: T24