Emek Partisi (EMEP) Susuz İlçe Başkanlığı, Kars’ın Susuz İlçesi’ndeki elektrik kesintilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Susuz’da uzun süredir devam eden elektrik kesintileri ilçe halkını ve esnafı mağdur ediyor. Bir çok esnafın kesintilerden dolayı ürünleri bozulurken, ilçe halkının kesintilerden dolayı elektronik eşyalarında arıza oluştu.

Susuz’daki mağduriyetin son bulmasını talep eden EMEP İlçe Başkanlığı’nın açıklamasında, “Emek Partisi (EMEP) Susuz (Cilavuz) İlçe Örgütü olarak özelde ilçemizde yapılan elektrik kesintilerinin son bulmasını, genelde ise, yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Susuz’da elektrik kesintileri son bulsun! Elektriğe yapılan yüzde 15’lik zam geri çekilsin! Ne adla olursa olsun TEİAŞ özelleştirilemez. Özelleştirme sermayeye peşkeş halka hayat pahalılığı demektir. Elektrik Kesintilerine Hayır! Zamlara Hayır!” denildi.

Açıklamada, “Elektriğe zam demek iğneden ipliğe zam demektir. Her şeye zam yapılırken, esnaf siftah yapamaz halde, emekçilerin gelirleri sürekli erimektedir. Zamlar yetmezmiş gibi ilçemiz özelinde yaşanan elektrik kesintileri doğrusu pes dedirtecek cinsten. Esnaf sattığı bir kaç kilogramlık sebzesini bile tartamıyor. Buzdolaplarındaki gıdaların elektrik kesintilerinden dolayı bozulacağı endişesini yaşarken, evlerde Pazar günü elektrik kesintileriyle uyanıyoruz. Günün hangi saatinde ne kadar kesinti yapılacağı bilinmiyor gecesi gündüzü belli değil. Zamların geri çekilmesini, ilçemiz özelinde ise elektrik kesintilerinin son bulmasını istiyoruz.” denildi.

Özelleştirmenin halkı soymanın, ülke kaynaklarının bir avuç zengine peşkeş çekmek olduğunun da belirtildiği açıklama şöyle:

“Elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildiğinden beri giderlerimiz gittikçe artarken, faturalarımız şişerken, şirketler karlarına kar katmaya devam ettiler. Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi yetmezmiş gibi şimdi de Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi TEİAŞ’ında özelleştirilmesi AKP Hükümetinin gündeminde. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinden 26. sırada olan TEİAŞ’ın özelleştirme kapsamına alınması yerli ve yabancı sermayenin iştahını kabartacak cinsten. Satılacak bir şey kalmadı veya bu kadar da olmaz dedirtecek bir özelleştirme daha gündemde. Bu özelleştirmeyi “halka arz” diye yutturmaya çalışmaları da göz boyamadan başka bir şey değildir. Halk evine ekmek götürmekte zorlanırken hangi parayla “arz”a katılacak. Adı ister “halka arz” olsun isterse başka bir şey bunun adı özelleştirmedir, özelleştirme sermayeye peşkeş halka ise hayat pahalılığıdır. Her ağızlarını açtıklarında “yerli ve milli” olmaktan bahsedenler uluslar arası sermayeye yeni fırsatlar sunarken, yaşanan ekonomik krizin kara deliklerini kapatmaya çalışacaklardır. Şimdiye kadar yapılan bütün özelleştirmeler kara delikleri kapatmaya yetmediği gibi yeni yeni kara deliklerin açılmasına hizmet etmektedir. Emek Partisi (EMEP) Susuz (Cilavuz) İlçe Örgütü olarak özelde ilçemizde yapılan elektrik kesintilerinin son bulmasını, genelde ise, yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Susuz’da elektrik kesintileri son bulsun! Elektriğe yapılan yüzde 15’lik zam geri çekilsin! Ne adla olursa olsun TEİAŞ özelleştirilemez. Özelleştirme sermayeye peşkeş halka hayat pahalılığı demektir. Elektrik Kesintilerine Hayır! Zamlara Hayır!”