Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi, Avukat Gürkan Korkmaz, güvenlik nedeniyle davanın alındığı Eskişehir’e 2 gün önce neden Lice davasının verildiğini sordu. Ağabey Gürkan Korkmaz, “Eskişehir güvensizmiş, davayı Eskişehir’den kaçırdılar” dedi.

Güvenlik nedeniyle Kayseri’ye alınan Ali İsmail Korkmaz’ın  bugün 9.15’de başlayan duruşmasına 13.30’da bir saat ara verildi. Kayseri Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ara verilmesinin ardından Ali İsmail Korkmaz’ın yakınları da duruşma salonundan çıktı.

Ali İsmail Korkmaz’ın amcası Mehmet Korkmaz, yeğeninin fotoğraflarından kolaj yapılmış bir tabloyu gözyaşları içinde taşıdı.

“SIRA ARKADAŞIM POLİSLERİN AVUKATIYDI”

Abi Avukat Gürkan Korkmaz, DİSK’in minibüsü üzerinden katılımcılara seslendi. Kendisinin de ikinci bir travma yaşadığını söyleyen Gürkan Korkmaz, “Sıra arkadaşım, Ali İsmail hastanedeyken defalarca yanıma gelen meslektaşım bugün burada sanık polislerin avukatıydı. Ben de şahsi bir travma yaşıyorum” dedi.

Davanın Eskişehir’den Kayseri’ye güvenlik nedeniyle alındığına inanmadıklarını ifade eden Gürkan Korkmaz şunları söyledi:

“Davayı Eskişehir’den kaçırdılar, güvensizmiş orası. Geçmişte Şerzan Kurt davası gibi davalar Eskişehir’de görülmüştü. Ne hikmetse 2 aydır Eskişehir terör yuvası oldu. 2 gün önce de Lice davası Eskişehir’e taşındı. Bunlar resmen Ali İsmail’den korktu.”

“ANNEM BİN ÇOCUK KAZANDI”

Kalabalığı görmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Gürkan Korkmaz, mahkeme salonuna dair şu bilgileri verdi:

“Ben kardeşimi annem çocuğunu kaybetti. Ama ben bin kardeş, annem bin çocuk kazandı. Ama faşist yönetim peşimizi bırakmıyor. Mahkeme salonuna ailemizden yalnızca 5 kişinin girebileceğini söylediler. Biz de amcalarımızın, teyzelerimizin salona girebilmesi için dil dökmek zorunda kaldık. Sonra mahkeme salonunda eli silahlı bir asker tespit edildi. Aile güvenlik gerekçesiyle içeri alınmazken, nasıl oluyor da belinde silahıyla bir asker güvenlik koridorundan geçiyor?”

OĞLUMUN FOTOĞRAFINA BAKAMADILAR”

Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan Anne Emel Korkmaz da kalabalık tarafından sevgiyle karşılandı. Elindeki fotoğrafı gösteren Anne Emel Korkmaz, “Eskişehir’e oğlumu böyle gönderdim ama onu bana göndermediler. Ondan korktukları için fotoğrafına bile bakamıyorlar. Onlar ömürleri boyunca katil damgasıyla yaşayacaklar ama biz gururla yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

METİN FEYZİOĞLU: “VALİ GÖREVDEN ALINMALI”

Güvenlik nedeniyle Kayseri’ye alınan Ali İsmail Korkmaz davasına katılan Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, Eskişehir Valisinin görevden alınması gerektiğini söyledi.

Duruşma için verilen öğle arasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ve Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, 4 gün önce, Vizyon 2003 Dergisi  tarafından Ankara’da düzenlenen, ‘2013'ün En'leri Ödül Töreni’nde ‘Yılın Valisi’ ödülü alan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın, görevden alınması gerektiğini söyledi.

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, Ali İsmail Kormaz davasının hukuksuz olduğuna dikkat çekerek, “Bu davanın bugüne gelmesi Eskişehir Barosu’ndaki meslektaşlarımın davada gösterdikleri hassasiyetle alakalıdır. Onlar sayesinde defalarca silinmiş olan hard disklerin altındaki gerçekler ortaya çıktı. Bu davada Ali İsmail için adalet istiyoruz. Ama aynı zamanda binlerce namuslu hakim ve avukat, binlerce namuslu polis için adalet istiyoruz” dedi.

SİLAH MI TELEFON MU?

Mahkeme salonundaki silah iddialarına değinen Feyzioğlu, “Kayseri Valisi bunun bir telefon olduğunu söyledi. Ne kadar doğru araştırılması lazım. Mahkemeye katılan aileyi yukarıdan seyreden birinin üzerinde silah bulunduğu iddiası ciddi bir iddia ve bunun üzerine gitmek lazım” diye konuştu.

Eskişehir Valisinin, davada gösterdiği tutum nedeniyle görevden alınması gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, “Ali İsmail’i polis değil, arkadaşları öldürmüştür diyen bir valinin görevde tutulması anlamlı değildir. Valinin görevden alınmasını, Ali İsmail’e ve Türk milletinin adaletin verilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“DAVANIN KAYSERİ’YE GETİRİLMESİ MANİDAR”

Davanın Kayseri’ye getirilmesi için özel çaba sarf edildiğini vurgulayan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin de, “Önce Ali İsmail’i arkadaşları öldürdü denildi, sonra biz avukatların bu davayı provoke ettiklerinden bahsedildi. 4 gün önce de Eskişehir Valisi’ne ‘yılın valisi’ ödülü verildi. Bu, kamuoyunun gözünden kaçmamalı. Bu davanın buraya gelmesi Sayın Vali özel çaba sarfetti. Eskişehir güvenli bir yer. Burada da o kadar güvenlik önlemi yok. Dava hukuka aykırı bir biçimde buraya getirildi. Bu davada adil yargılanma konusunda sıkıntılar olduğu belli, bu gerçek göz ardı edilmeden, sorgunun adaletli biçimde yerine getirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.