Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Emek Sineması'nda saldırıya uğradı. Dorsay restorasyon çalışmalarının devam ettiği Emek Sineması'nda son durumu görmek için içeriye girmek istediği sırada bir görevli tarafından saldırıya uğradı.

Dorsay yaşadıkalarını ntvmsnbc'ye şöyle anlattı:

"Son bir kez Emek Sineması'nı görmek istedim. Sinemanın olduğu binanın içerisine girdiğimde yoğun bir şekilde tadilat çalışmaları yapılıyordu.

Pek bir şey göremedim. Bunun üzerine Emek Sineması'nın yanında bulunan Komedi Tiyatrosu'nun kapısının açık olduğunu gördüm ve buraya bir göz atayım dedim.

Burada neler yapıldığına bakarken, bir görevlinin 'İçeri giremezsiniz' uyarısıyla karşılaştım. Yürümeye devam etmem üzere görevli, yakamdan tutarak beni tartaklamaya başladı.

Kendisine 'Bir de suratıma yumruk at bari' demem üzerine, vurmak için elini kaldırdı. O sırada beni tanıyanlar araya girerek adamı uzaklaştırdılar."

26 Ekim 2009 tarihinden beri kapalı olan Emek Sineması'nın yıkımı geçen hafta Cuma günü başlamıştı.

İstanbul Film Festivali'ne tam 28 yıl ev sahipliği yapan Emek Sineması, 2009 yılında restorasyon iddialarıyla kapatıldıktan sonra bir AVM projesinin parçası haline getirilmişti.