11 Ağustos’ta kuruluşunu ilan eden “Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği” 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlarda olacak Darbe girişiminin ardından oluşturulan, 20’yi aşkın siyasi parti, meslek odası, sendika, Alevi örgütünün bileşeni olduğu “Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği”, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlara çıkacak.  

Güç Birliği’nin bileşenlerinden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, “Türkiye’de yükselen faşizm ve antidemokratik uygulamaların, kendilerini böylesi bir çatıda buluşturduğunu” ifade ederken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulamalara dikkat çekti.  

Dicle Haber Ajansı’na konuşan Beko, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’nin Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yönetilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.  

Çıkartılan tüm KHK’lerin antidemokratik yasalar ile dolu olduğunu söyleyen Beko, “Eğer demokratik bir anayasa yapılacaksa anayasanın içerisinde TBMM’de grubu bulunan 4 partinin mutlaka olması ve demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek odaları eşitlikçi özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın yapılabilmesi için, bu kurum ve kuruluşların içerisinde kesinlikle görev alması gerektiğini söylüyoruz” dedi.  

İşçi haklarına ve güvencesiz işçiliğe de dikkat çeken Beko, Güç Birliği’nin Türkiye’nin karanlık tablosuna karşı mücadele edeceğini ifade etti.  

Dünyaya barışın gelmesi için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Emek Demokrasi İçin Güç Birliği ile birlikte alanlarda olacaklarını aktaran Beko, şöyle konuştu:  

“Bizim görevimiz işçilerin her türlü haklarını hukuklarını korumak ve kollamaktır. Ama Türkiye’de yaşananları görmezden gelemeyiz. Birlik ve beraber olmaktan başka çaremizin olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. Önümüzdeki günlerde mevcut AKP hükümetine karşı biz toplumsal çatışmadan yana olmadığımızı göstereceğiz   “Önümüzde 1 Eylül Dünya Barış Günü var"

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği oluşturan kurumlar şunlar:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti (DP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Emekçi Partisi (SEP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Haziran Hareketi, Halklevleri, İnsan Hakları Derneği (İHD), Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı, Pir sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Demokratik Alevi Dernekleri.