Şırnak'ın Cizre ilçesinde 29 Temmuz'da polisler tarafından yaralı halde yakalanıp elleri ve ayakları bağlandıktan sonra öldürülen 17 yaşındaki Hasan Nerse'nin annesi Makbule Nerse, oğlunun, 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim mağlubiyetinden sonra başlattığı savaşta katledildiğini' söyledi. Anne Nerse, "Erdoğan 7 Haziran'da seçimi kazanamadığı için bize evlat acısı yaşattı" diyerek tepkisini dile getirdi

HASTANE ABLUKA ALTINDAYDI

Oğlunun yaralanıp hastaneye kaldırıldığını öğrendiği anda hastaneye gittiğini ancak hastanenin polisler tarafından abluka altına aldığını belirten Nerse, hastanede gördüklerin şöyle anlattı:

"Bütün hastane çalışanları karanlık bir odada toplanmıştı. Acil ve müdahale odaları polisler ile doluydu. Ben bir güvenlik görevlisine yaralı çocuğun nereye götürüldüğünü sordum, bana 'Çocuğun yaşamını yitirdi. Sen Hasan'ın annesiyim dersen seni ve yanındaki bu gençleri de öldürecekler' dedi. Hemşire ise bana; 'Senin oğlun Hasan'ın cenazesine bile saldırıp, küfür ettiler' dedi. Doktor ve hemşireler Hasan'a müdahale etmek istemiş ancak polisler onlara saldırmış. Hasan'ımı tedavi etmelerine izin vermemişler."

SAVCILAR NEDEN SORUŞTURMA AÇMIYOR?

Oğlunu öldüren polisin sosyal medya hesabından Nerse'nin fotoğrafını paylaşıp, oğlunun öyle 'kalleşçe' öldürülmesini tüm dünyaya duyurduğunu ifade eden Nerse, oğlunu infaz eden polis hakkında bir soruşturma bile başlatılmamasına tepki gösterdi. Nerse, "Polisler oğlumun yanına geldiklerinde yaralıydı. Ona ellerini aç demişler. O ellerini, bedenini ve yüzüne örttüğü puşiyi açmış. Polisler ona bazı sorular sormuş ancak o cevap vermemiş. Her soru sonrası oğluma bir kurşun sıkmışlar. Ayrıca oğlumun yüzü ve vücudunun değişik yerlerinde yara izleri vardı. Bunlar hep yapılan işkence izleriydi. Bütün görgü şahitleri oğlumun dizinden yaralanıp yere düştüğünü söylediler. Ancak oğlumun bedeninde 6 kurşun izi vardı" dedi.

ARTIK ERDOĞAN'I TANIMIYORUZ

Hiçbir devletin esir aldığı yurttaşını infaz etmediğini dile getiren Nerse, oğlunu infaz edenlerin 'insanlıktan nasibini almadığını' söyledi. Erdoğan'ın Esad ve İsrail Başbakanı'na "Kendi halkını öldüren katil" diye hitap ettiğini hatırlatan Nerse, "Erdoğan'ın Esad'tan en farkı var?" diye sordu.

Anne Nerse, "Erdoğan her gün bu ülkenin kimliğini taşıyan gençlerin ölümüne neden oluyor. Kendi çıkarı için asker, polis ve gerillaları öldürtüyor. Erdoğan, 'Kendi vatandaşını öldüren iktidarın meşruluğu olmaz' çağrısı yapıyordu. Biz de artık Erdoğan'ı tanımıyoruz. Çocuklarımızın katliamına sebep olanları biz de tanımıyoruz" diye konuştu. (DİHA)