Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından göz altına alınan Fransız Elisa Couvert'in sınırdışı edilmesi kararından sonra Couvert Atatürk Havalimanı'na gelerek Türkiye'yi terk etti.

Evinden çıktıktan sonra Gezi Parkı eylemlerinin ortasında kalıp SDP binasına sığındığı belirtilen Fransız vatandaşı Elisa Couvert dört gün terörle mücadele şubesinde tutulduktan sonra Kumkapı Yabancılar Şubesi'ne gönderilmişti. Daha sonra Couvert'in sınırdışı edilmesine karar verilmişti. 


İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre, Couvert, dün kendisini ziyaret eden CHP İstanbul milletvekil Melda Onur ve Sezgin Tanrıkulu’na, emniyetteki sorgusunda kendisine “Seni ajan zannediyoruz” dendiğini savundu. Misafirhanede rüşvet karşılığında insanların serbest bırakıldığını ve bu yüzde oturma eylemi yaptıklarını da anlattı. Ayrıca bozuk yemek verildiğini, temizliği kendilerinin yaptığını, ilaç almak için sığınmacılardan para toplandığını ileri sürdü. 

POLİS: SEN AJANSIN! 

CHP’li Onur ve Tanrıkulu’nun tuttuğu görüşme notlarına göre Couvert, evinin SDP il binasının yanında olduğunu ve içeriye sığındğı için gözaltına alındığını anlattı. Couvert, “Zaten SDP üyesi değilim, SDP’nin ne olduğuna dair bir şey bilmiyordum, emniyette anladılar zaten. Ama başka şeyler sordular. Başka eylemlere, protestolara katıldın mı, diye sordular. Ben hiç yasak eyleme katılmadım bu zamana kadar. Beni ajan zannettiler, açıkça söylediler, seni ajan zannediyoruz diye” dedi. Gezi Parkı olayları nedeniyle kendisi dışında bir Tibout adlı bir Fransız bankacının da misafirhanede tutulduğunu kaydeden Couvert, “Kaç günden beri görüşemedik. Görüştürmüyorlar. Sadece aileyle görüştürüyorlar. Bu çok saçma çünkü, burada sadece yabancılar var” dedi.

Elisa Couvert saat 19:30 sıralarında Atatürk Havalimanına geldi. Couvert Türk Hava Yolları'nın Paris uçağı ile hareket etmeden önce basın mensuplarının konuştu. Elisa, yolculuk öncesi şunları söyledi: "Gezi Parkı eylemlerinde tutuklandım. Savcıya çıktım. Dosyamda herhangi bir suç unsuru göremediler. Beni sınır dışı etmek gibi bir karar çıktı. Şimdi gidiyorum." (f5haber,Radikal)