Diyarbakır Bağlar ilçesinde 2014 yılında bir eylemde polisin fotoğrafını çektiği Yılmaz Erdoğan isimli genç, elinde taş bulunduğu için 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elindeki taşı attığına dair tek bir  delil yok.

2014 yılında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Oryıl kavşağında PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacı ile yapılan eyleme elinde taş ile katıldığı gerekçesi ile Yılmaz Erdoğan isimli genç hakkında "Örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına faaliyet yürütmek", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Ulaşım araçlarının alıkonulması" iddiaları ile Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

ELİNDEKİ TAŞI ATTIĞINA DAİR DELİL YOK

Dosyadaki tek delilin Erdoğan'ın eylem alanında çekilmiş, elinde taş bulunan fotoğrafıydı. İddianamede Erdoğan'ın elindeki taş silah sayıldı. Ancak, Erdoğan'ın taş attığına dair tek bir fotoğraf ya da delil yok. 

Mahkeme geçtiğimiz Haziran ayında verdiği kararında Erdoğan'ın "Örgüt propagandası" ve "Ulaşım araçlarının alıkonulması" iddialarından beratına karar verirken, "Örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıl, "Toplantı gösteri ve yürüyüşleri kanununa muhalefetten" 3 yıl 4 ay, "Görevi yaptırmamak için direnmek" suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com