Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), doğalgaz ve elektriğe yapılan son zamlara, doğalgaz yerine "tezek", elektrik yerine de "kandil ve gaz lambası" yakarak tepki gösterdi.

İşaret ettikleri alternatif ısınma ve enerji seçenekleri ile verdikleri mesajın yanı sıra "Ampül zammına son", "Elektrik zamları, ampülü söndürecek" dövizleri taşıyan dernek üyeleri, "Zam, zam, zam ucuzluk ne zaman?", "Zamlara hayır" sloganları attı.

TÜKO-DER Genel Başkanı Av. Şükran Eroğlu tarafından yapılan açıklamada, Hükümetin haberleşmeden suya, elektrikten doğalgaza kadar kamuya ait tüm kurumları özelleştirerek asgari ücrete yüzde 9 oranında zam yaparken bu gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamların 1 yıl içinde yüzde 70'i bulduğuna dikkat çekti. Eroğlu, yapılan zamlar yetmezmiş gibi enerji nakli hatlarındaki kayıp ve kaçak bedellerinin de tüketicilerin faturalarına yansıtıldığını söyleyerek, faturanın bir gün gecikmesi durumunda açma kapama bedeli olarak 18 TL alındığına işaret etti.

'Bu gidişle tezek ve kandil kullanacağız'

Eroğlu, başarısız ekonomi politikalarının bedelini halka ödeten hükümetin iktidara geldiğinden bu yana tüketicilerden yana iyileştirici hiçbir şey yapmadığını ifade ederek, "Hükümet muhalefet edenlere karşı da tedbirleri giderek sertleştirmiştir" dedi.

Tüketicileri bu gidişle tezek veya odun yakarak ısınmaya, mum ya da kandillerle aydınlanmaya mecbur edecek olan hükümete karşı vatandaşları sessizliklerini bozmaya ve zamlara karşı birlikte mücadele etmeye çağıran Eroğlu, sözlerini "Sessizliğimizi bozalım, zamlara karşı örgütlü şekilde mücadele edelim" şeklinde sonlandırdı.

Yapılan konuşmanın ardından dernek yöneticileri ve üyeleri, Galatasaray Lisesi önünden İstiklal Caddesi boyunca zamlara karşı bildiri dağıttı.