Çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto için 3 gün önce başlattığı eylemler nedeniyle Mardin-Kızıltepe ve Mardin-Şanlıurfa yolları trafiğe kapalı.

Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde, çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto için 3 gün önce başlattığı yol kapama eylemleri devam ediyor.

Çiftçiler Mardin-Kızıltepe ve Mardin-Şanlıurfa yollarını ateşe verdikleri lastik ve taşlarla oluşturdukları barikatlarla aralıklı olarak trafiğe kapattı. Yolların kapatılması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Derik ve Kızıltepe İlçesi'ne bağlı 170 köyde yaşayan çiftçilerin başlattığı eylemde, dün akşam Mardin-Kızıltepe karayolunu havaalanı mevkiinde kesen çiftçiler ile yolu açmak isteyen güvenlik güçleri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Çiftçilerin, Mardin, Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin kesiştiği İpek Yolu'nun Üçyol mevkiindeki eylemi de sürüyor. 

ANF'nin verdiği bilgilere göre ise Kızıltepe'de yol kapatarak eylem yapan bir grup çiftçi, Hükümet Konağı'nı taşladı. Olayda kaymakamlık makam aracı ile Hükümet Konağı'nın camları kırıldı. Kaymakam, polis aracı ile bölgeden uzaklaştırıldı.