Elazığ’ın Sivrice ilçesinde gece saatlerinden iki ayrı deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, art arda meydana gelen 2 depremin büyüklüğünü 4,8 ve 4,3 olarak açıklarken, AFAD ise depremin büyüklüğünü 4,5 ve 4,2 olarak açıkladı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde ilk deprem saat 02.32'de 4,8 büyüklüğünde, ikinci deprem de saat 03.03'te 4,3 büyüklüğünde kaydedildi.

24 Ocak'ta meydana gelen 6,8'lik depremin ardından, Elazığ’da 24'ü 4'ten büyük olmak üzere bin 500’den fazla artçı deprem meydana geldi.

4’ün üzerinde artçı depremlerin 3’ü son 24 saat içinde yaşanırken, bu depremlerin en büyüğü 5,4 olarak Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedildi.

DEPREM SONRASI HALK SOKAĞA ÇIKTI

Şiddetli sarsıntının ardından depremi hisseden yurttaşlar paniğe kapılarak sokağa çıktı. Artçı depremlerin sürdüğü Elazığ’da hava sıcaklığı sıfırın altında 8 derece olurken, yurttaşlar geceyi araçları içinde ya da açık alanlarda yaktıkları ateş etrafında geçirdi.

Bazı yurttaşlar sokaklar da düdük çalarak evlerinde kalan kişileri devam eden artçı sarsıntılardan dolayı uyardı.

800 BİNA İÇİN YIKIM KARARI

Öte yandan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen 800 ağır hasarlı bina hakkında yıkım kararı çıkarıldı.

Yıkım kararı verilen bir kısım binalar tahliye edilirken, bazı binaların ise yıkılma riskinden dolayı tahliye edilmesine izin verilmedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı