Elazığ’daki bombalı saldırının ardından Elazığ Emniyet Müdür Nihat İşlek görevden alındı.

Yerine Aksaray Polis Merkez Yüksek Meslek Okulu Müdürü Doğan Cangül atandı.

Emniyet Müdürü İşlek'in İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne geçen perşembe günü bombalı araçla düzenlenen ve 3 polis memurunun hayatını kaybettiği, 110'u polis 217 kişinin yaralandığı intihar saldırısından sonra Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Ankara'ya alındı.

Ocak 2014 tarihinden beri Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Nihat İşlek, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'na alınırken, yerine Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Doğan Cangül ise Elazığ Emniyet Müdürü olarak atandı.

YARALILARDAN 182'Sİ TABURCU EDİLDİ

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan 110'u polis 217 kişiden 80'i polis 182 kişi tedavileri tamamlandığı için taburcu edildi. Elazığ'daki hastanelerde halen 1'i ağır olmak üzere 30'u polis 5'si sivil toplam 35 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Saldırıda Emniyet Müdürlüğü binası ile çevresindeki işyeri ve evlerde meydana gelen hasar tespit çalışmalarına da başlandı.

Elazığ Valiliği Çevre İl Müdürlüğü tarafından 8 ekipten oluşan hasar tespit komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamada Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesi ve çevre ev ve işyerlerinin önünde bulunan toplam 100 aracın hasar gördüğü belirtildi.