HDP Elazığ İl Örgütü, Eş Genel başkanları ile milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etti.

Hozat garajı meydanında bir araya gelen HDP'li grup 'İrademe Dokunma' pankartını  açarak burada slogan atarak HDP Eş Genel başkanları ile milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti.

Bazı siyasi parti  temsilcilerinin de bulunduğu eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan  HDP İl eş başkan Yardımcısı Baki Yıldırım, ''Eş Başkanlarımızın ve milletvekillerimizin tutuklanması siyasi bir darbedir, rehin almadır. Eş başkanlarımıza ve milletvekillerimize yönelik bu uygulamalar halkımızın iradesini rehin almaktır'' dedi.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Dünyanın gözü önünde cereyan eden antidemokratik uygulamaların her gün hayata geçirildiğini söyleyen Yıldırım, ''Gün be gün karanlığa hızla sürükleniyoruz, evet bizler korkuyoruz, bizler endişeliyiz. Korkumuz ve endişemiz bu karanlığa doğru hızla sürüklenmedendir, halklarımızın büyük bir kaosa sürüklenmesindendir. Bizler bu ülkenin demokrat güçleri olarak buna izin vermeyeceğiz. Geleceğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için her türlü demokratik ve meşru zemini kullanarak mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Dün partimizin eş başkanları Sayın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte milletvekillerimiz bir siyasi kararla tutuklanıp cezaevlerine konuldu. Partimizin eş başkanları, yönetici ve üyeleri bu ülkede kan akmasın, barış gelsin, bu ülkede demokratik bir ortamda tüm kimliklerin ve inançların barış içinde yaşamasını savunmanın dışında hiçbir şey yapmamışlardır. Bu uğurda da her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu belirtik ve belirtmeye devam edeceğiz'' dedi.

Basın  açıklamasından sonra kitle bir süre oturma eylemi yaparak AKP karşıtı sloganlar attıktan sonra eyleme son verdi. (Evren Demirdaş / Demokrat haber Elazığ)