Elazığ'da cuma akşamı meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 39'a yükseldi. Yaralı sayısının 1607 olduğu duyuruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgedeki son durumu aktardı. Bakan Soylu, Sürsürü Mahallesi'nde enkaz altında 3 kişinin bulunduğunu belirtirken, Mustafa Paşa Mahallesi'nde tarama çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 18'i yoğun bakımda tedavi gören 1065 yaralı olduğunu açıkladı. Bakan Koca, durumu ağır olan bir hasta bulunmadığını dile getirirken, 3 kişinin enkaz altında olduğunu söyledi.

Malatya Valiliği; Doğanyol, Pütürge ve Battalgazi ilçelerinde, Elazığ merkezli deprem nedeniyle 526 konutta ağır hasar tespit edildiği açıkladı. 

Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Sitesi'nin enkazında kaldığı belirtilen 5 kişiye ulaşmak için ekiplerin sürdürdüğü çalışmalarda saat 17.00 sıralarında, 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Çıkarılanların anne ile oğlu ve bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. İsmi öğrenilemeyen 3 kişinin cansız bedenleri, otopsi için hastaneye götürüldü. Ekipler, enkazda kalan 2 kişiyi ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son çıkarılan 3 kişiyle birlikte depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 39'a çıktı.