Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi de depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD,'dan yapılan açıklamada, "Elazığ'daki depremde ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

35 ARTÇI DEPREM

AFAD, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı depremin kaydedildiğini açıkladı.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu depremden sonra 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı deprem kaydedilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem, Adana, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Antep, Urfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Mardin, Kayseri ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedildi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Deprem sonrası ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımız liderliğinde süreci yakından takip ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Depremden etkilenen illerde kurumlarımız tam bir koordinasyon içinde çalışıyor." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: 4 CAN KAYBI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ'da 2, Malatya'da 2 olduğunu ifade ediyorum." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Elazığ Maden Gezin beldesinde 4-5 katlı bir bina yıkıldı. Bir kişi sağ olarak kurtuldu, kurtarma çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Elazığ merkezde şu ana kadar 10 binada hasar olduğu ihbarının geldiğini bildirdi.

Soylu, "Malatya Pötürge'de birkaç binanın yıkıldığı veya hasar aldığı konusunda bir bilgimiz var. Köylerde hasar olduğu konusunda da bilgi var." diye konuştu.

MALATYA VALİSİ: 5 VTANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Malatya'daki depremde maalesef toplam 5 vatandaşımızı kaybettik."

Baruş, Elazığ merkezli depremin Malatya'da çok şiddetli şekilde hissedildiğini belirtti.

Baruş, "Malatya'daki depremde şu ana kadar toplam 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimizde toplam 45 kişi yaralandı." dedi. 

Pütürge Kaymakamı Recep Aydın ise ilçe merkezinde 2 binanın yıkıldığını, can kaybının bulunmadığını aktararak, "Yıkılan binalarda çok şükür bir can kaybımız yok, 3-4 yaralımız var." diye konuştu. 

Bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri ile güvenlik güçlerinin gerekli çalışmalara başladığı belirtildi. 

ELAZIĞ VALİSİ:  225 YARALI BİLGİSİ VAR

Elazığ Valisi Kaldırım, "Hastanelere intikal eden 225 yaralı bilgisi var, 2'si ağır durumda." dedi.

BAKANLAR ELAZIĞ'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gidiyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da incelemelerde bulunacak.