Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Hüseyin Bağ, ailesiyle dün yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde gardiyanların saldırısına maruz kaldıklarını aktardı.

Bağ, geçtiğimiz Pazartesi (3 Şubat) günü koğuşlarda arama yapıldığını ve tüm eşyalarının dağıtıldığını belirterek, eşyalarının dağıtılması nedeniyle gardiyanlar ile tartıştıklarını söyledi.

Bağ, gardiyanların tartışmayı bahane ederek, kendilerine saldırdığını öne sürdü.

Bağ’ın kardeşi Kader Bağ, ağabeyinin kendisi ve koğuş arkadaşlarına yapılan hakaret, kötü muamele ve darp olaylarının arttığını da aktardığını ifade ederek, son görüşmesinde yaşananlar üzerine ağabeyinin tek kişilik hücreye alındığını bildirdi.

Bağ, ağabeyinin maruz kaldıkları hak ihlalleriyle ilgili aktarımlarını şöyle anlattı:

“Çok kötü durumda olduklarını ve bir an önce insan hakları savunucularının bilgilendirilmesini istedi. Ağabeyim, koğuş arkadaşları ve onlar gibi niceleri için bir heyet oluşturulup, araştırılması ve konunun aydınlatılması gerekmektedir.”

Hüseyin Bağ’ın bir diğer kardeşi Mehmet Bağ da, cezaevindeki uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunarak, insan hakları savunucularının cezaevinde inceleme yapmasını istedi.

Bağ’ın maruz kaldıkları saldırı ve hak ihlalleriyle ilgili MA’nın aradığı cezaevi yetkilisi, “Telefon üzerinden bu tür konulara dair bilgi veremiyoruz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı