Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutukluların aileleri gönderdikleri mektupta yakınlarının hak ihlallerine maruz bırakıldığı iddia edildi.

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutukluların aileleri, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini gönderdikleri mektuplarında anlattı. Siyasi tutuklulara dönük her gün baskı ve hak ihlallerinin arttığı belirtilen mektupta, çocuklarının koğuştaki kalabalıktan dolayı mahkumların yerde yattıkları ifade edildi.

Mektupta, koğuşlardaki kalabalıktan dolayı hijyen sorunlarının yaşandığı belirtilerek, 26 kişinin kaldığı bir koğuşa sıcak su haftanın iki günü belirli saatlerde verildiği için bir kişinin 5 dakika banyoda kalmak zorunda kaldığının, ortak sohbet, ortak spor, kurs, atölye gibi aktivitelerin yakınlarının elinden alındığını, haftada bir yapılan telefon görüşmelerinin 15 günde bir'e çıkarıldığını ayrıca tutukluların hastaneye götürülürken onur kırıcı davranışlarda bulunduklarını ve kelepçeli muayene edildiklerinin altı çizildi.

Mektupta, “Bu uygulamaların son bulması için biz aileler olarak hapishane müdürü ile görüşme talep etmemize rağmen sonuç alamadık. Savcılığa, adalet bakanlığına, dilekçeler ile başvuruldu ama hiçbir cevap alamadık. Bizler aileler olarak Elazığ E ve T Tipi hapishanelerde yaşanan tüm insan hakları ihlallerinin tecrit sonlandırılmasını tutsaklarının tüm haklarının verilmesini istiyoruz'' denildi.

Evren Demirdaş / Demokrat Haber