Nisan ayının sonlarında Suriye'nin Halep kenti kırsalında Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile Rum Ortodoks Metropoliti Paulus Yazıcı'nın kaçırıldığı haberleri yayınlanmıştı.

İki din görevlisinin daha önce kaçırılan Ermeni papazlarla görüştürüldükleri ve sağlıklarının yerinde olduğu haberlerinin gelmesinin ardından halen iki metropolitin serbest bırakılmasıyla ilgili bir haber gelmedi.

Suriye'de birkaç aydır özellikle Özgür Suriye Ordusu içerisindeki muhalif grupların, maddi arayışlar sebebiyle tanınmış kişi ve kurum temsilcilerini kaçırma teşebbüslerine bir yenisi de 23 Mayıs'ta eklendi.

Radikal.com.tr'nin haberine göre, dünyanın en büyük Ermeni Yardım Kuruluşlarından AGBU'nun Halep temsilcisi Hagop Mikayelyan Halep'e gitmekte olan bir otobüsten kaçırıldı.

MİKAYEL'YANIN AİLESİ TELEFON ALDIKLARININ DOĞRULADILAR

Mikayel'yanın ailesi 23 mayıs sabahı fidye istemiyle bir telefon aldıklarını doğruladılar. İsmini vermek istemeyen Halepli Ermeni gazeteciler Radikal'e yaptıkları açıklamalarda “daha önce halktan kişileri kaçırarak halkı soyan grupların şimdi ismi belli, tanınmış kişileri kaçırarak, Uluslar arası kuruluşlardan para talep ettiklerini” söylediler. Gazeteciler, Türkiye'nin bölgede muhalifler arasındaki imajı göz önüne alındığında kaçırılan kişilerin kurtarılması için aktif rol oynayabileceği görüşündeler.

Mikayelyan için istenen fidye talebi ile ilgili Halep Ermeni Kilisesiyle irtibata geçildiği belirtiliyor.

Suriye'de savaşın başından bu yana halka diasporadan yardım taşıyan AGBU yardım kuruluşu henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Agos Gazetesi'nin verdiği habere göre ise Mikaelyan’ın Salı akşamı Halep’ten Beyrut’a yolculuk ettiği sırada içinde bulunduğu otobüs el-Nusra örgütünün yola kurmuş olduğu barikatta alı konulduğu söyleniyor.