ANF’de 2 Ağustos günü yayımlanan bir haberde Keşmirli 20 kişilik El Kaide üyesi bir grubun İstanbul Taksim’deki Family Hause Hoteli’ne yerleştirildiği iddia edildi. El Kaide üyesi grubun yaklaşık 100 kişi olduğu, farklı otellere yerleştirildikleri de iddialar arasında.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığı ile Keşmirli 20 kişilik El Kaide üyesi grubun İstanbul Taksim’deki Family House Hoteli’ne yerleştirildiği iddia ediliyor. Taksim Meydanı’na yakın olan otelde yerleştirilen El Kaide üyesi grubun İngiliz pasaportu taşıdığı da kaydediliyor.

Söz konusu El Kaide üyesi grubun toplam 100 kişi olduğu, çeşitli otellere yerleştirildiği de vurgulanıyor. Grup arasında Sudanlıların olduğu da belirtiliyor.

Geçen hafta da Taraf Gazetesi muhabiri Fatih Çarşamba’ya giderek El Kaide militanlarının geçiş ve konaklama mekanı olarak bu bölgeyi de kullandığını, El Kaidecilerin Suriye’ye geçişlerinin Türkiye istihbaratının bilgisi dahilinde  gerçekleştiğini Türk El Kaidecilerin ağzından aktarmıştı.

El Kaideci gruplar AKP tarafından Suriye yönetimine ve Suriye Kürtlerine karşı destekleniyor. (Sendika.Org)