Anadolu Ajansı’nın PKK komutanlarından Dr. Bahoz Erdal olarak bilinen Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü yönündeki haberleri PKK tarafından yapılan bir açıklamayla yalanlanmıştı. Haberde kullanılan videonun da 2 yıl öncesine ait başka bir olayın görüntüleri olduğu açığa çıkmıştı.

Ancak Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair Ak Parti’ye yakın medyada yeni haberler çıkmaya devam ediyor.

Fırat Haber Ajansı (ANF)’nda yayınlanan son habere göre ise, daha önce Bahoz Erdal ile bir söyleşi yapmış olan El Cezire Televizyonu Kürdistan Federe Bölgesi muhabiri Ahmet Zawiti, iddialar üzerine Bahoz Erdal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANF’nin haberine göre, Ahmet Zawiti facebook hesabı üzerinden paylaştığı bilgide HPG Komutanlarından Dr. Bahoz Erdal, kendisine ilişkin çıkan haberlerin yalan olduğunu ve görevinin başında olduğunu söyledi.

Kendisi hakkında bu tür haberlerin sürekli çıktığını hatırlatan Bahoz Erdal, son iddiaların da gerçek dışı olduğunu söyledi.

El Cezire muhabiri Ahmet Zawiti’nin haberinde, telefon görüşmesinin nereden yapıldığı ve Bahoz Erdal’ın nerede olduğu belirtilmedi. (Fotoğraf: Arşiv, Kaynak: ANF)