'Fırat Kalkanı harekatı'nın 182. gününde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine destek veren Türk askerlerinin yürüttüğü IŞİD'den temizlenen bölgelerdeki patlayıcı temizliği sırasında, bir iş makinesi el yapımı patlayıcının (EYP) üzerinden geçti. Patlamada Jandarma Astsubay Yavuz İşcan hayatını kaybetti, iki asker de yaralandı.

Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne taşınırken, hayatını kaybeden astsubayın cenazesi sınır hattına ulaştırıldıktan sonra helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Gün içinde mayın ve EYP temizliği esnasında, bir iş makinasının EYP'ye basması sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış; yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

'Fırat Kalkanı harekatı'nın başladığı 24 Ağustos 2016'dan bu yana hayatını kaybeden asker sayısı 69'a yükseldi.