Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, Beştepe'de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan İmamoğlu, "Erdoğan'dan oyunu istedim. 'Oyunuza talibim' dedim, gülümsedi" dedi.

 ‘ÇOK FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU’

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’la ilgili tecrübe ve tavsiyelerini dinledik. Çok kıymetli anekdotları vardı. Bizim amacımız en az hatayla süreci başlatmak. Bu anlamıyla çok faydalı bir görüşme oldu” diye konuştu.

‘DİKEY YAPILAŞMA KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK’

“İstanbul’da dikey yapılaşma” konusunda Erdoğan ile aynı fikirde olduklarını söyleyen İmamoğlu, “Kendilerinin fazlaca dile getirdiği dikey yapılaşma konusunda, İstanbul’un dönüşüme muhtaç olduğunu, bu kavramın İstanbul’u rahatsız etmemesi konusunda açıkçası fikir birliğine vardık” dedi.

Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemdeki deneyimlerini anlattığını dile getiren İmamoğlu, “Göreve ilk başladığı yıllardaki sadece hizmeti değil ilgi, alaka, vatandaşla iletişim kurma noktasındaki başarı ve becerilerinden bahsettiler. Ben de bu dönemin şahidiyim. Siyasi farklılıklar olabilir ama iyi davranışlar, iyi diyaloglar mutlaka iz bırakır” ifadelerini kullandı.

‘KALABALIK HEYETLE GEZMEK YILDIRIM’I ZORLAYABİLİR’

“Seçimin çok adil, saygılı, seviyeli bir ortamda gerçekleşmesinde karşılıklı sohbetlerimiz oldu” diyen Ekrem İmamoğlu, “Sayın Meclis Başkanımızla telefon görüşmelerimizi, sohbetimizi ve bunun da bu şekilde devam etmesi konusunda niyetimizi ilettik, kendilerinin de bu yönde beyanları oldu” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın belediye başkan adaylığı nedeniyle istifa etmesi gerektiği tartışmalarına değinen İmamoğlu, “Sayın Meclis Başkanımızın takdiri, onu bilemem. İşin o yönünü ben bilemem. O yöndeki telkinim şu olabilir, Sayın Meclis Başkanı kendi titri ve makamıyla İstanbul sokaklarında zorlanabilir. Kalabalık bir heyetle gezmek zorunda kalabilir. Benim tavsiyem büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gezmesidir” dedi.

Soru üzerine “5 yıl hizmet ederse Sayın Cumhurbaşkanı da bir sonraki seçimde bana oy verir” dediğini hatırlatan İmamoğlu, “Bu seçimde oyunu istedim, gülümsedi. Şu anda iki titri var. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak. Zorluğunu biliyorum ama Cumhurbaşkanı olarak oyunuza talibim dedim.