Soner Aydın/MERSİN 

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, 9 Şubat'ta başlattıkları "Nöbet Tutmama" eyleminin ardından eğitimcilerin meslekten ihraç edilmekle tehdit edildiğini dile getirdi. Muşlu, eylemlerinin sendikal bir faaliyet olduğunu soruşturmaların hukuki olmadığını belirtti.

"MEB’DEN CEVAP YOK"


Eğitim Sen Mersin Şubesinde gerçekleştirilen açıklamada konuşan Muşlu, eğitimcilerin kaderinin okul yönetimlerinin inisiyatifine bırakıldığını dile getirerek, 8 Aralık 2014‘te Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) resmi yazı ile taleplerini ilettiklerini ancak Bakanlığın konuyla ilgili herhangi bir dönüş yapmadığını sözlerine ekledi.

'SENDİKAL FAALİYETE, MESLEKTEN İHRAÇ TEHDİDİ'

Nöbet tutmama eylemine devam eden eğitimcilerin Bakanlık tarafından uyarıldığını, bazı okullarda ise meslekten ihraç etmekle tehdit ettiğini iddia eden Muşlu, “Bakanlık sendikal faaliyetleri engellemek için eğitim emekçilerini yıldırmaya çalışıyor. Sendika olarak verdikleri kararın arkasındayız. Eğer eğitim-öğretimin gerçekten aksamaması isteniyorsa nöbet sorununa kalıcı çözüm bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

"KARARI ENGELLEMEK SUÇTUR"

Sendika üyelerinin sendikal haklarını kullandıkları ve eylemin yasal olduğunu ifade eden Muşlu, “Nöbet tutmama kararı sendikal bir karardır. Sendikal faaliyetlerin engellenmesini ve yasaklanması suçtur. Sendikamızın aldığı karar gereği nöbet eylemini engellemeye dönük bu tür uygulamalar 5237 sayılı Türk Ceza Kanununa göre suçtur” ifadelerini kullandı.

(Demokrat Haber)