Trabzon’da, 'Laik ve bilimsel eğitim' boykotu kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan 37 üniversite öğrencisi hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Eğitim Sen üyeleri ile çok sayıda üniversite öğrencisinin katılımıyla 13 Şubat’ta Trabzon’da da yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan Muhammet İkinci’nin de bulunduğu 11 kişi, 2911 sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, 37 üniversite öğrencisi ise 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan Muhammet İkinci, “Laik ve bilimsel eğitimi savunduğu için eğitimcilere dava açılması, soruşturmaya tabi tutulması Türkiye demokrasisi açısından utanç vericidir. Bir eğitim bilimcinin bilimi ve laikliği savunması her şeyden önce mesleğinin gereğidir ve sorumluluğudur. Hiçbir baskı, hiçbir soruşturma, hiçbir antidemokratik uygulama bizleri bilimsel, laik eğitimi savunmadan bir adım dahi geri attıramaz. Böylesi yaklaşımlar ancak bizim mücadele azmimizi, kararlılığımızı pekiştirir” diye konuştu.