Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gaziantep Baklavasının Avrupa Birliği'nde tescil edilmesiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesiyle ilgili görüntülerin sorulması üzerine Bakan Bağış, "Bazı hatalar da yapılmıyor değil. Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın görüntülerini görünce benim de içim parçalandı. Hiç bir insan böylesine vahşete duyarsız kalamaz. Birçok bakan arkadaşım gibi ben de görüntülerden rahatsız oldum. Çünkü 19 yaşındaki bir evladın böylesine öldürülcesine saldırıya uğraması artık kendinden geçtikten sonra bile hâlâ gidip birilerinin tekmelemesi hiçbirimizin kabul edebileceği bir şey değil. Yaşla kuru karışıyor. Burada toplumsal güvenliği sağlaması gereken kişiler değil kendi kendilerine icad edenlerin bu girişimleri tabii ki cezasız kalmamalıdır.Tabii ki onların üzerine gidilmelidir. Bütün sorumlular mutlaka yargılanmaladır" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili gelişme olup olmadığını sorulması üzerine bakan Bağış, "Benim adımın dilendirildiğini ben de medyadan takip ediyorum. Adaylığım şu aşamada söz konusu değildir. Ama partim hangi görevi verirse en iyi şekilde yaparım. Onu seve seve yapmaya çalışırım. Adaylığım söz konusu değildir şu anda" diye yanıt verdi.