Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Merkezi ve Ankara İl Örgütü 10 Ekim günü TSK tarafından düzenlenen hava operasyonlarında Kürdistan Federe Devleti’nde yaşamını yitiren Alişer Koçgiri kod adlı PKK yöneticilerinden Yücel Halis'in ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

Basında da sık sık yıpratma amacıyla gündeme getirildiği gibi Yücel Halis, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve EDP Kurucu Genel Başkanı olan Ziya Halis’in yeğeniydi.

Yücel Halis özellikle PKK tarafından kaçırılan 8 askerin Zap Vadisi’nde DTP milletvekillerine imzayla teslim edildiği tören sırasındaki pozisyonuyla gündeme getiriliyordu.

PKK kaynakları Yücel Halis’in basınla ilgili faaliyetlerde yer aldığını, özellikle tarihe meraklı, sol ve sosyalist değerlere bağlı, uzun yıllar komutanlık yapmış bir kadroları olduğunu açıklamıştı.

EDP Genel Başkanı Doç. Ferdan Ergut, Genel Sayman Abdullah Çiftçi, Ankara İl Başkanı Süreyya Tamer Kozaklı, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenel Öztürk ve Çankaya İlçe Sekreteri Sevim Çamlı'dan oluşan heyet Yücel Halis'in ailesini, ikamet ettikleri Ankara Dikmen'deki evlerinde ziyaret ettiler.

Başta EDP Kurucu Genel Başkanı ve Yücel Halis'in amcası Ziya Halis olmak üzere diğer yakınlarından oluşan kalabalık bir aile meclisi tarafından karşılanan Genel Başkan Ferdan Ergut ve EDP heyeti başsağlığı dileklerini ilettiler.

Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret sırasında Türkiye'nin demokratikleşememesinin yarattığı tahribatları ve insanlar arasında oluşan duygu kırılmalarını ivedilikle giderecek bir yaklaşımla acilen diyaloga dayalı, kansız, silahsız bir sürecin başlatılması gerektiği üzerinde duruldu.

Ayrıca dün Van'da meydana gelen ve yoğun can ve mal kaybına neden olan deprem felaketi karşısında acıları hafifletecek, yaraları saracak, kardeşlik duygularını pekiştirecek bir dayanışma sergilemek gerektiği, EDP'nin de bütün il ve ilçe örgütleriyle her türlü dayanışma faaliyetini başlattığı ifade edildi.

Ziya Halis, geçtiğimiz günlerde BDP Ankara İl Örgütü'nün yaptığı taziye ziyaretinde şöyle konuşmuştu: "Söylenecek tek şey; haklı bir mücadele, haklı bir özgürlük mücadelesi veriliyor, veriyoruz, gençlerimiz veriyor. Hayatlarıyla ödüyorlar. Bu haklı mücadeleyi her zaman ayakta tutmak gerekir. Karşımızda, verilen bu mücadeleyi anlayan bir devlet yok ne yazık ki. Lügatında barış, empati, kardeşlik sözü yok onların. Var olan ceberrut, katı güçlerine dayanarak, yaptığım yaptık, dediğim dedik diye işi sürdürmeye çalışıyorlar ama bu böyle sürecek değil."

Ziya Halis, aile olarak imkanlar dahilinde olması durumunda cenazelerini alıp, doğduğu köyde toprağa vermek istediklerini belirtmişti.