Yaklaşık 40 gündür devam eden açlık grevine, bugün itibarıyla aynı cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan da katılmıştı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan avukat İbrahim Bilmez'in aktardığı açıklamaya göre tutuklular, "Cezaevi İdaresinin HDP'li vekillerimiz, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, İnsan Hakları Derneği yetkilileri ile ve son olarak da bizimle yaptığı görüşmeler sonucunda diyalog kanalları açılmış; cezaevi idaresi var olan sorunları çözeceğinin sözünü vermiştir" dedi.

Türkiye'de açlık grevlerinin sürdüğü diğer cezaevlerinde ise eylemlerin son bulup bulmadığı henüz bilinmiyor.

DEMİRTAŞ VE ZEYDAN MEMNUN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan da Edirne F Tipi Cezaevi'ndeki açlık grevlerinin son bulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını açıkladı.
Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan, açlık grevlerinin sürdüğü diğer cezaevlerinin müdürleri başta olmak üzere, Cezaevleri Genel Müdürünü ve Adalet Bakanını açlık grevini devam ettiren mahkumlarla diyalog içerisinde sorunların çözümü için insiyatif almaya çağırdı.

Demirtaş ve Zeydan'dan yapılan açıklama şu satırlarla noktalandı:

"Tutsakları da diyalog zemini çerçevesinde açlık görevlerini bitirebilmek için sorumluluk almaya davet ediyoruz. Edirne Cezaevi gibi diğer cezaevleri için de açlık grevleri tümden sonuçlanincaya kadar kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor, büyük katkı sunan hukuk ve insan hakları kurumları ile avukatlarımıza teşekkür ediyoruz. Desteklerini esirgemeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

AÇLIK GREVLERİ ŞAKRAN CEZAEVİ'NDE BAŞLAMIŞTI

15 Şubat'ta İzmir'deki Şakran Cezaevi'nde bazı mahkûmlar açlık grevine başlamıştı.

Daha sonra farklı cezaevlerindeki mahkûmlar da açlık grevi eylemine başlamışlardı.

Açlık grevindeki mahkûmlar, 'Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine son verilmesini" talep ediyorlardı.