Ölüm orucundaki avukatların durumuna dikkati çekmek için açıklama yapan avukatlar, meslektaşlarının yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. 
 
Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, “Adil yargılama” talebiyle ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkati çekmek amacıyla Timtik’in bulunduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamaya Mersin Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Sebahat Gençtarih Cebe, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi Genel Sekreteri Erdoğan Akdoğdu, ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Nergis Tuba Aslan’ın yanı sıra birçok yurttaş katıldı. “Adalet sağlansın. Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Ebru, Aytaç yaşasın” ve “Ebru, Aytaç onurumuzdur” sloganları atıldı.
 
‘ONLARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’
 
Açıklamada ilk sözü alan ÖHD üyesi Sebahat Gençtarih Cebe, Timtik ve Ünsal’ın verdikleri mücadeleyi başından beri izlediklerini söyleyerek, meslektaşları için kritik sürecin geldiğini söyledi. Cebe, “Bu durumun hükümet ve karar sahibi olanlar tarafından izlendiğini görmekteyiz. Biz burada ve ülkenin farklı yerlerinde sesimizi duyurmaya ve onların sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
‘İNSANLARIN VİCDANINA YARA OLACAKTIR’
 
Timtik ve Ünsal’ın, ölüm orucunu seçmeden önce bütün yolları denediklerini çözüm alamadıkları için bu yolu seçtiklerini hatırlatan Cebe, “Arkadaşlarımızın yaptıkları eylemleri hükümet görmüyor gibi gözükse de aslında çok rahatsızlar. Arkadaşlarımızı cezaevinden hastaneye yollayarak toplum nezdinde sanki tedavi ediliyorlar ve iyi bir yerdeler izlenimi yaratmak istiyorlar. Ama arkadaşlarımız cezaevinden daha kötü koşullarda kalıyorlar. İki arkadaşımızı da ziyaret ettik. İkisi de  ‘Hapishanede bile daha fazla haklarımız vardı’ diye aktardılar. Bugün bu mücadelenin ucundan tutmak ve arkadaşlarımızı yaşatmak gerekiyor. Onların başına gelen her kötü şey tüm insanlığın vicdanına ağır bir yara olacaktır. Kimse başını yastığa rahat koymasın” diye belirtti.
 
‘ONLARIN MÜCADELESİNE SÖZ VERİYORUZ’
 
Ardından söz alan ÇHD İzmir Şubesi Genel Sekreteri Erdoğan Akdoğan ise meslektaşlarının yaşamlarını adil yargılanma hakkı için ortaya koyduğunu vurguladı. Mahkemelerin hala faşizmin sopası olmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Akdoğan, şunları söyledi: “Bu çürümüş bu yargının ortasına iki meslektaşımız yaşamlarını koymuş durumdalar. Arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz, yaşatmak istiyoruz. Onları yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Onları kaybedebiliriz ama bu bozuk düzeniniz ilelebet sürmeyecek. Bunu değiştireceğiz. Değiştirmek için iki arkadaşımıza ve onların mücadelesine söz veriyoruz.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı