“Adil yargılama” talebiyle meslektaşı Aytaç Ünsal ile birlikte ölüm orucuna girip, gözetim altında tutulduğu İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik'in Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’ndaki (ATK) cenazesi polisler tarafından kaçırıldı. Timtik’in cenazesi Gazi Cemevi’ne polis eşliğinde getirildi. Cenazeye çok sayıda zırhlı araçla birlikte polisler eşlik etti. 

Cenazenin getirildiği Gazi Cemevi abluka altına alındı. Cemevi’nin giriş çıkışına TOMA araçları yerleştirilirken, giriş çıkışlar bariyerlerle kapatıldığı görüldü. Gazi Cemevi’ne çıkan bütün yollarda bariyerlerle kapatıldı. Cemevine tek taraftan arama yapılarak içeriye alınıyor. Bazı basın mensupları ise içeri alınmadı. Timtik’in yakınları, arkadaşları Cemevnin bahçesinde Timtik için ağıtlar yakıyor.

HAVADA HELİKOPTER 

Cemevi ve çevresi helikopterle izleniyor. Kitle Taksim'de bulunan İstanbul Barosu'nun açıklamasını bekliyor. Burada yapılan açıklamanın ardından kitle Gazi Cemevi’ne geçecek. 

Timtik'in cezaevinde olan kardeşi Barkın Timtik'in cenazeye katılması için izin başvurusu yapıldı. Başvuruya göre Timtik'in bugün ya da yarın defnedilmesi kesinleşecek.  

Kaynak: MA