"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in, "DHKP/C lideri Dursun Karataş'ın eşini operasyonda ben öldürdüm" sözleri nedeniyle, diğer sanıklarla birlikte Kayseri'de beraat ettiği dava kapsamında yeniden yargılanması talep edildi.

 

Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na gelen, eski DHKP/C lideri Dursun Karataş'ın ağabeyi Reşat Karataş'ın avukatları, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırılması istemiyle İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe sunarak, İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 17 sanıkla ilgili yeniden yargılanma yapılmasını talep etti.

 

Dilekçede, "16-17 Nisan 1992'de Kadıköy Çiftehavuzlar ve İstanbul'un değişik semtlerinde yapılan operasyonlar sonucunda toplam 4 evin basıldığı ve 11 kişinin öldürüldüğü" ifade edilerek, bu operasyonlara katılan İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın Yargıtay kararıyla Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledildiği ve mahkemenin 13 Temmuz 2001'de "kanunun emrini yerine getirdikleri" gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdiği hatırlatıldı.

 

"Bütün kanıtların, katliamın planlı bir şekilde gerçekleştiğini göstermesine rağmen beraat kararı verildiği" iddia edilen dilekçede, Susurluk davası hükümlüsü Ayhan Çarkın'ın anlatımları ve "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı İbrahim Şahin'in 10 Mayıs 2012 tarihli "Ergenekon" davasındaki beyanlarının, 11 kişinin bilinçli öldürüldüklerinin kanıtı olacağı savunuldu.

 

Şahin'in duruşmada, Reşat Karataş'ın kardeşi Dursun Karataş'ın eşini bizzat öldürdüğünü beyan ettiği, Kayseri'deki davada ise bunu inkar ederek olayı silahlı bir çatışma olarak nitelendirdiği öne sürülen dilekçede, Şahin'in duruşmada anlattıklarının, yargılamanın yenilenmesi için yeni delil olarak kabul edilmesi gerektiği kaydedildi.