Dünya Süryaniler Birliği, BDP'nin desteğiyle Mardin'den bağımsız milletvekili seçilen Süryani asıllı Erol Dora'yı kutlayarak, destek mesajı verdi.

DİYARBAKIR - Dünya Süryaniler Birliği Kültür Kolu Başkanı Sabo Hanna imzasıyla, Dora’ya gönderilen destek mesajında, Cumhuriyet tarihinde ilk Süryani olarak meclise girmeyi başardığı kaydedildi. Dora’yı meclise taşıyan BDP’yi içtenlikle kutladıklarını belirten Hanna, "Türkiye tarihinde bu ilki başardığınız gibi daha birçok ilklere adınızı yazacağınızdan eminiz. Bir devrim başardınız, kolay gelsin diyoruz. Diğer seçimlerden oldukça farklı nitelikte olan bu seçim, Cumhuriyet tarihinde önemli ve yeni bir sayfa açmıştır. Süryani halkı bugüne kadar muhtelif sebeplerden dolayı değişik partilere oy verdiyse de sorunlarına cevap veren bir partiyi bulamadıkları, tarihi tecrübelerle ortaya çıkmıştır. Bloğun adayları arasında Türkiye tarihinde ilk kez Süryani bir milletvekili adayı temsil edildi" dedi.

EN GÜZELİNİ BAŞARDINIZ

Süryani halkının bilinçli bir biçimde Dora’yı seçtiği kaydeden Hana mesajında şunlara yer verdi:

"Dünya çapında faaliyet gösteren Süryani bir kuruluş olarak özellikle katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belki de bir Süryani’nin yapabileceğinin en güzelini başardınız. Bundan dolayı girmiş olduğunuz bu yolda bir Süryani kuruluşu olarak arkanızda olacak ve elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret göstereceğiz. Temennimiz, tüm Süryanilerin kültürel, siyasi ve sosyal haklarının gerçek bir temsilcisi ve savunucusu olmanızdır. Dolayısıyla tüm bunların güvence altına alınması için diğer etnik halkların katılımı ile Anayasa'nın değiştirilmesi ve demokratik, katılımcı ve çoğulcu yeni bir Anayasa hazırlanmasıdır. Tekrar Dünya Süryaniler Birliği ve bu kuruluşun başkanı sayın Johny Messo ve bütün üye federasyonlarımız adına sizi milletvekili görevinizde kutlar, işlerinizde en üstün başarılar dileriz."

RADİKAL