1 Kasım Dünya Kobani ile Dayanışma Günü'nde Türkiye'de pek çok ilde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çağrısı ile yürüyüşler düzenlendi.

Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüş sırasında çevre illerde gelen çok sayıda polisin yanı sıra zırhlı araçlı askeri birlikler de kritik noktalarda mevzilendi.

Özellikle AKP il başkanlığı, kamu binaları ve bankalarının etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüş olaysız sona erdi.

MUŞTA 1 YARALI 14 GÖZALTI

Hakkari'de HDP Milletvekili Adil Zozani ve beraberinde bulunan binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplandı.
Yürüyüşte, "Kobani yalnız değildir" şeklinde sloganlar atıldı.

Bir grubun güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarını taşlaması üzerine polisin gaz bombası ile karşılık verdiği, kentte gerginliğin sürdüğünü bildirdi.

Muş'ta da göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada bir kişinin yaralandığını, 14 göstericinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Bingöl'de de, HDP İl Başkanı Halis Yurtsever parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyetin sabah saatlerinde yaptığı operasyonlarda partilerinden dokuz kişiyi hukuksuz şekilde gözaltına aldığını söyledi.

İSTANBUL VE ANKARADA KOBANİ EYLEMİ OLAYSIZ SONA ERDİ

1 Kasım Dünya Kobani Günü kapsamında İstanbul-Tünel Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi ise Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel Kobani ile dayanışmanın bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın etrafındaki ara sokaklara çok sayıda çevik kuvvet yerleştirildi. İstanbul'daki yürüyüş olaysız sona erdi. Başkent Ankara'da da yaklaşık 300 kişi Olgunlar Sokak girişinde bulunan Madenci Anıtı önünde bir araya geldi.

Ankara'da grup,"Faşizme karşı omuz omuza", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "Kobani halkı yalnız değildir", "Kobani IŞİD’e mezar olacak" sloganları eşliğinde Yüksel Caddesi’ne kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup daha sonra dağıldı.