İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne düzenlenen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı uluslararası ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Ajanslar, ilk belirlemelere göre yaralıların olduğu patlamada, hedefin polis aracı olduğunun altını çizdi.

BBC News, "Patlamanın, şehrin turistik mekanı Beyazıt'ta meydana gelmesi dikkat çekti" ifadesini kullanırken, Guardian ise daha önce Ankara'da düzenlenen saldırıları hatırlatarak saldırının IŞİD veya PKK tarafından düzenlenmiş olabileceğine dikkati çekti.

Dw News:İstanbul'un merkezinde polis otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi.

Xinhua:Çin haber ajansı olan Xinhua, Al Jazeera'ya dayandırdığı haberinde İstanbul'da meydana gelen patlamada yaralılar var detayını okuyucuları ile paylaştı.

Sky News:Türkiye'de polislerin içinde bulunduğu araca yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

Russia Today:İstanbul'da bir otobüs durağı yakınında patlama meydana geldi, yaralılar var.

Bild: İstanbul'da yine bombalı saldırı- "İstanbul yeniden terörle sarsıldı. Türk metrepolünün merkezinde Salı sabahı meydana gelen patlamada en az 11 kişi öldü, 36 yaralı var.”

Spiegel Online: İstanbul'da polis otobüsüne saldırı- Çok sayıda yaralı "Basında yer alan haberlere göre İstanbul'da bomba patladı. Saldırının hedefinin polis aracı olduğu belirtiliyor. İstanbul'da bu yıl içerisinde gerçekleştirilen iki IŞİD saldırısı kenti sarsmıştı.”

Welt: İstanbul'da patlama sonrası yaralılar var "İstanbul'da güvenlik güçlerine hain saldırı. Polis otobüsünün geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, bu şekilde yapılan ilk saldırı değil.”

AFP: İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada dört vatandaş ve yedi polisin hayatını kaybettiğini söyledi. 36 kişi de yaralandı.

Reuters: İstanbul’daki bombalı patlamada, polis  otobüsü hedef alındı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, polis aracına yönelik bombalı saldırıda yedi polis ve dört sivil olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.