Emniyet Genel Müdürlüğü, düğün konvoylarının önünü keserek ya da trafik ışıklarında araç camı silerek para talep eden kişilerin, 'vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atması' üzerine yeni bir genelge hazırladı.

Daha önce yayımladığı genelgelerle tüm birimleri uyaran Genel Müdürlük, İstanbul Bahçelievler'de düğün konvoyunun önünü kesenlerin bahşiş için damadı öldürmesinin ardından yeniden harekete geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan genelgeye göre, bahşiş almak için düğün konvoylarının önünü kesen ya da trafik ışıklarında araçların camını silip vatandaşlardan para isteyenlere para cezası uygulanacak. Ayrıca araçların camlarını silerek, mendil, çiçek, hediyelik eşya satarak veya dilencilik yaparak para toplamaya çalışanlara da müsaade edilmeyecek.

Genelgede, çocukları, beden veya ruh bakımından kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanmanın Türk Ceza Kanununda "suç" olarak nitelendirildiği kaydedilirken dilenciliğin ise Kabahatler Kanunu'nda "kabahat" olarak düzenlendiğine dikkat çekildi.

Risk altındaki korunmaya muhtaç veya suça sürüklenen çocuklar hakkında alınacak tedbirlerin Çocuk Koruma Kanunu'nda belirlendiği vurgulanan genelgede, söz konusu olayların önlenmesi için bir takım tedbirlerin alınması ve bunların titizlikle takip edilmesinin önemine değinildi.