Hakkari'de iki aşiret arasında çıkan kavganın çatışmaya dönüşmesi üzerine açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları, halkı provokasyonlara gelmemeye çağırdı.

Hakkari'de 2 gün önce 2 aşiret arasında başlayan kavga çatışmaya dönüştü. Polisin grupları dağıtmak için gaz bombası kullandığı olaylarda 1'i ağır 10 kişi yaralandı. Silahla yaralanan kişinin hayati tehlikesi sürerken, bugün esnaflar da kepenk kapattı.

DTK'DEN ÇAĞRI

Konuyla ilgili Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'den de bir açıklama geldi.

DTK Eşbaşkanları yazılı yaptıkları açıklamada, gençler arasında başlayan ve iki aşiretin kavgasına dönüştürülmek istenen olayların üzüntü verici bir noktaya geldiği belirtilerek, "Rojava devriminin yıldönümünde 7'den 70'e herkes sınırları kaldırmak için Kobanê'ye akın ederken, Kürtlerin sınırlara tahammülünün kalmadığı çok açık ortadadır. Hakkari'de yaşayan her kesimin kendini içinde ifade ettiği 1. Hakkari Kent Konferansı'nın yapıldığı gün bu olayın meydana gelmesi dikkat çekicidir. Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek ulusal birlik ve çözüm mücadelesini yükselttiği bu dönemde özellikle kanaat önderlerimizi göreve çağırıyor, halkımızı bu tür provokasyonlara gelmemeye ve sağduyunun bir zorunluluk olduğunu belirtmek istiyoruz" denildi.