Afrin operasyonu hakkında verdiği demeçler nedeniyle evinin önünde gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in gözaltı süresi uzatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan DTK, “Eş Başkanımız ve açıklamaları nedeniyle gözaltına alınan bütün gazeteci, siyasetçi, sanatçı, akademisyen ve vatandaşlarımızın savaş karşıtı açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmalarını şiddetle kınıyor” ifadelerini kullandı.

DTK’den yapılan açıklamada, “Demokrasi güçleri, bugün savaşa karşı seslerini çok güçlü bir biçimde yükseltmezler, AKP-MHP faşist iktidarının tehdit ve şantajlarına boyun eğerlerse, işte asıl o zaman Türkiye’de demokrasi, hukuk, adalet, kardeşlik kaybedecek, Türkiye tam bir faşizm cenderesi altında ezilecektir.

Bu nedenle, gün, savaşa karşı barışı ve kardeşliği savunma ve gerçekleri cesurca dile getirme günüdür. Halkımız ve tüm Türkiye halkları başta olmak üzere, bütün uluslararası toplumu Afrin halkı ile dayanışmaya, Afrin’i işgal saldırısına karşı çıkmaya çağırıyoruz.

Uluslararası toplum da çok iyi bilmektedir ki, bugün insanlar Paris’te, Londra’da, Brüksel’de vb. her yerde barbar IŞİD çetelerinin saldırı ve katliamlarına karşı kendilerini güven altında hissederek yaşıyorlarsa, bunu tamamen Afrin’de öldürülmek, yok edilmek istenen SDG savaşçılarına borçludurlar. Bugün uluslararası toplum da, bu savaşçılara karşı borcunu yerine getirmeli ve onlara en üst düzeyde sahip çıkmalıdır.
Bu çağrı, beklenti ve inançla Eş Başkanımız ve açıklamaları nedeniyle gözaltına alınan bütün gazeteci, siyasetçi, sanatçı, akademisyen ve vatandaşlarımızın savaş karşıtı açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmalarını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz.” dendi.