Kamuoyunda Drej Ali olarak bilinen mafya lideri Ali Yasak, Ayşenur Arslan'a iki gün arayla iki mesaj gönderdi. Yasak, adli sicil kaydının olmadığına dair belgeleri paylaştı.

Halk TV'de program yapan Ayşenur Arslan'a, dünkü yayın sırasında kamuoyunda Drej Ali olarak bilinen mafya lideri Ali Yasak'tan mesaj gelmişti.

Yasak, Ayşenur Arslan'a gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Ayşenur hanım ben Ali Yasak, insanları mafya diye suçlamanız çok çok ayıp. Neye dayanarak mafya diyorsunuz? Yanınızdaki hukukçu mafyayı bir tarif etsin.

Ayşenur Arslan ise yayında Ali Yasak'a yanıt vermiş, listenin Nedim Şener'in Hürriyet'teki yazısından alındığını, onun da İçişleri Bakanlığından aldığını ifade etmişti.

ALİ YASAK TEMİZ KAĞIDI GÖNDERDİ

Bunun üzerine Ali Yasak hem İçişleri hem Adalet Bakanlığından adli sicil kaydı alarak Ayşenur Arslan'a gönderdi. Arslan, canlı yayında iki belgeyi de göstererek "Bunları da herhalde kendisi üretmedi. Hem İçişleri Bakanlığı hem Adalet Bakanlığı temiz kağıdı vermiş. Bana ne demek düşer?" ifadelerini kullandı.

YASAK'IN SUÇLARI

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Drej Ali olarak tanınan Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık, 2008 yılında  “suç işlemek için örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak”, “gasp”, “silahlı tehdit” ve “Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlarından 1 yıl 8 ile 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

PEKİ ADLİ SİCİL KAYDI NASIL TEMİZLENİR?

Hakkında daha önce hüküm verilen kişilerin adli sicil kaydının temizlenmesinde uygulanan mevzuat şöyle:

Anayasanın 76’ncı maddesi (taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar) ile TCK dışındaki kanunlarda bir hak yoksunluğuna neden olan mahkumiyetler bakımından kaydın arşive alınması koşullarının oluştuğu tarihten itibaren; Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması koşuluyla on beş yıl geçmesiyle, Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması koşulu aranmaksızın otuz yıl geçmesiyle, Diğer mahkumiyetler bakımından kaydın arşive alınma koşullarının oluştuğu tarihten itibaren beş yıl geçmesiyle, tamamen siliniyor.