Cumhuriyet'te yer alan habere göre,

Turkuvaz Kitap TK Kitap ve Kırtasiye, Turkuvaz Medya Grubu'nun çatısı altında faaliyet yürütüyor.

 Bünyesinde Sabah ve Takvim gazeteleri ile ATV, A Haber gibi televizyon kanallarını da bulunduran grubun yönetim kurulu başkanlığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen iş adamı Ömer Faruk Kalyoncu yürütüyor.

Grubun yönetim kurulu başkanvekili ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak.

REKABET KURUMU SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada soruşturma kararı şu ifadelerle duyrulmuştu: Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 08.06.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş hakkında soruşturma açılmasına, 17-19/296-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri; 6. maddesi ise hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır.

Türkiye'nin en büyük kitabevi olan TveK'in Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini satmama kararı alması tepki çekmişti.

Yayıncılar, TveK'nin tekel olmasıyla birlikte kimi yayınevi ve kitapların satışının engellenmesi gibi yasakların kapsamının genişlenmesinden kaygı duyuyor.