Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği günden bu yana giriş çıkışlara kapatılan tarihi Dört Ayaklı Minare, 828 gün sonra ziyarete açıldı. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu gün 28 Kasım 2015 tarihinden bu yana abluka altındaki tarihi Dört Ayaklı Minare, 2 yıl 3 ay 4 gün sonra açıldı. O günden bu yana karargâh gibi kullanılan ve dibinde polisler tarafından nokta kurularak kimsenin yanaştırılmadığı tarihi minarenin bulunduğu bölüm girişlere açıldı.

Ağır çatışmaların izlerini taşıyan tarihi yapıda birçok kurşun izi olduğu görüldü. Yine minareye çok sayıda Türk bayrağı asıldığı, polis kontrol noktasının da kaldırılmadığı gözlendi. 

Diyarbakır Barosu’nun o dönem çatışmalardan zarar gören tarihi yapıya dikkat çekmek için burada yaptığı basın açıklamasının ardından, sokak başında polislerle 2 kişi arasında çıkan çatışmanın devamında Dört Ayaklı Minare önünde bekleyen grup iki ateş arasında kalmıştı. Tahir Elçi, aldığı kurşun yarasıyla olay yerinde yaşamını yitirmişti. Elçi’nin yaşamını yitirmesinin ardından sokak giriş çıkışlara kapatılmış, ardından halen 6 mahallede devam eden “sokağa çıkma yasağı” başlamıştı. Bu süreçte cinayet mahalinde olay yeri incelemesi yapılamamış, Elçi’yi vuran kurşun çekirdeği ile bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerine ulaşılamamıştı.